الجمعة، 11 أبريل 2014

جاتوة الشيكولاته


جاتوة الشيكولاته





المقادير:
=====
كوب سكر عادى - كوب زيت ذرة - كوب لبن - كوب و نصف دقيق - نصف كوب كاكاو - بيضتين - كيس فانليا او نصف ملعقة صغيرة - كيس بيكنج باودر أو ملعقتين صغيرتين - ذرة ملح - ملعقتين صغيرتين سمن.
* استخدمى نفس حجم الكوب فى المقادير كلها.

الطريقة:
====
- ضعي السكر والزيت واللبن والكاكاو فى الخلاط.
- اخلطيهم  حتى تصبح مثل الكريمة.
- ناخذ ثلث الكريمة فى طبق خارجى للتزيين.
- ضعي علي الكريمة الموجودة فى الخلاط البيض وكوب دقيق والفانليا والبيكنج باودر والملح.
- اخلطيهم  حتى يتجانس العجين.
- نصبهم فى قالب مستطيل مدهون بالسمن ومبطن بالدقيق.
- تفرد العجينه  فى القالب.
- شغلي الفرن على درجة حرارة 180 (متوسط ) لمدة 10 دقائق قبل التسوية.
- دخلى الصينيه الفرن لمدة عشرين دقيقة.
-  (هتجيبى شوكه تحطيها فى الكيكه لو طلعت نظيفة تكون نضجت).
- خرجيها من الفرن و سبيها تبرد خالص.
- افردى عليها كريمة التزيين اللي فى الطبق الخارجى.
- يتم قطع الأطراف الناشفة حتى تكون جميله عند التقديم.
- تقطع على شكل مستطيلات و تقدم بالهنا و الشفا 
  أرجو أن تنال إعجابكم وتستفيدوا

0 التعليقات:

إرسال تعليق